NECO 2016 Timetable June/July SSCE is Out – www.mynecoexams.com

NECO 2016 Timetable June/July SSCE is Out

2016 NECO Timetable – Is our great pleasure to announce to all the candidates that would participate in the 2016 National Examinations Council (NECO) June/July SENIOR SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION (INTERNAL) that the examination timetable is out. NECO 2016 Timetable June/July SSCE is Out…

The NECO SSCE internal has seventy-six subjects. The examination has been schedule to incept on May 23rd and ends on July 18th, 2016.

Below is the NECO 2016 Timetable June/July SSCE. You can also click on the link at the end of the post to download the 2016 NECO June/July Timetable.

See NECO 2016 Timetable June/July SSCE Below:

……..23RD MAY TO 18TH JULY, 2016……..

Monday 13th June

4063/4061

Paper III & I: Objective & Practical / Physical – Geography

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

3071

Paper I: Practical – Woodwork

3hrs

2:00pm – 5:00pm

Tuesday 14th June

5033/5032

Paper III & II: Objective & Essay – Commerce

2hrs 40mins

10:00am – 12:40pm

2063/2062

Paper III & II: Objective & Essay – Agricultural Science

2hrs 30mins

2:00pm – 4:30pm

Wednesday 15th June

2043

Paper III: Objective – Further Mathematics

2hrs

10:00am – 12:00noon

2042

Paper II: Essay – Further Mathematics

2hrs 30mins

12:00noon – 2:30pm

4093/4094

Paper III & IV: Objective & Prose – Literature in English

2hrs 15mins

3:00pm – 5:15pm

1012/1013

Paper II & III: Essay & Objective – English Language

2hrs 45mins

10:00am – 12:45pm

Thursday 16th June

1014

Paper IV: Test of Orals – English Language

45mins

12:45pm – 1:30pm

2073/2072

Paper III & II: Objective & Essay – Physical Education

2hrs

3:00pm – 5:00pm

Friday 17th June

4062

Paper II: Essay – Human and Regional Geography

2hrs

10:00am – 12:00noon

4123/4122

Paper III & II: Objective & Essay – Hausa

3hrs

10:00am – 1:00pm

4133/4132

Paper III & II: Objective & Essay – Igbo

3hrs

10:00am – 1:00pm

4143/4142

Paper III & II: Objective & Essay – Yoruba

3hrs

10:00am – 1:00pm

Monday 20th June

4153/4152

Paper III & II: Objective & Essay – Edo

3hrs

10:00am – 1:00pm

4163/4162

Paper III & II: Objective & Essay – Efik

3hrs

10:00am – 1:00pm

4173/4172

Paper III & II: Objective & Essay – Ibibio

3hrs

10:00am – 1:00pm

4092

Paper II: Drama & Poetry – Literature in English

1hr 40mins

2:30pm – 4:10pm

Tuesday 21st June

2023/2022

Paper III & II: Objective & Essay – Chemistry

3hrs

10:00am – 1:00pm

5013/5012

Paper III & II: Objective & Essay – Store Management

2hrs 40mins

2:00pm – 4:40pm

Wednesday 22nd

1023

Paper III: Objective – General Mathematics

1hr 45mins

10:00am – 11:45am

June

1022

Paper II: Essay – General Mathematics

2hrs 30mins

12:00noon – 2:30pm

Thursday 23rd June

2083/2082

Paper III & II: Objective & Essay – Computer Studies

3hrs

10:00am – 1:00pm

4023/4022

Paper III & II: Objective & Essay – Islamic Studies

2hrs 30mins

2:30pm – 5:00pm

Friday 24th June

2053/2052

Paper III & II: Objective & Essay – Health Education

2hrs

10:00am – 12:00noon

2051

Paper I: Test of Practical – Health Education

1hr 30mins

4:00pm – 5:30pm

Monday 27th June

2013/2012

Paper III & II: Objective & Essay – Biology

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

3011

Paper I: Practical – Technical Drawing

3hrs

2:00pm – 5:00pm

Tuesday 28th June

4083/4082

Paper III & II: Objective & Essay – Economics

3hrs

10:00am – 1:00pm

3061

Paper I: Drawing – Building Construction

3hrs

2:00pm – 5:00pm

Wednesday 29th June

2033/2032

Paper III & II: Objective & Essay – Physics

3hrs

10:00am – 1:00pm

4073/4072

Paper III & II: Objective & Essay – Government

2hrs 40mins

10:00am – 12:40pm

3093/3092

Paper III & II: Objective & Essay – Foods & Nutrition

2hrs 30mins

2:30pm – 5:00pm

5023

Paper III: Objective – Financial Accounting

1hr 20mins

10:00am – 11:20am

5022

Paper II: Theory & Practice – Financial Accounting

2hrs 30mins

11:20am – 1:50pm

Thursday 30th June

3033/3032

Paper III & II: Objective & Essay – Basic Electricity

2hrs 15mins

2:30pm – 4:45pm

3083/3082

Paper III & II: Objective & Essay – Home Management

2hrs 30mins

2:30pm – 5:00pm

6053/6052

Paper III & II: Objective & Essay – Air-Conditioning & Refrigeration

1hr 40mins

10:00am – 11:40am

6073/6072

Paper III & II: Objective & Essay – Electrical Installation & Maintenance Work

2hrs

10:00am – 12:00noon

6093/6092

Paper III & II: Objective & Essay – Blocklaying, Bricklaying & Concrete Work

2hrs

10:00am – 12:00noon

6123/6122

Paper III & II: Objective & Essay – Machine Woodworking

1hr 40mins

10:00am – 11:40am

Friday 1st July

6133/6132

Paper III & II: Objective & Essay – Carpentry & Joinery

2hrs

10:00am – 12:00noon

6153/6152

Paper III & II: Objective & Essay – Upholstery

1hr 30mins

10:00am – 11:30am

6263/6262

Paper III & II: Objective & Essay – Stenography

2hrs

10:00am – 12:00noon

6313/6312

Paper III & II: Objective & Essay – Animal Husbandry

2hrs

10:00am – 12:00noon

6323/6322

Paper III & II: Objective & Essay – Fisheries

2hrs

10:00am – 12:00noon

Monday 4th July

4013/4012

Paper III & II: Objective & Essay – Christian Religious Studies

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

3043/3042

Paper III & II: Objective & Essay – Electronics

2hrs

2:00pm – 4:00pm

Tuesday 5th July To Friday

SALLAH BREAK

8th July

3074

Paper IV: Drawing & Design – Woodwork

2hrs

10:00am – 12:00noon

Monday 11th July

3073/3072

Paper III & II: Objective & Essay – Woodwork

2hrs

12:30pm – 2:30pm

5053/5052

Paper III & II: Objective & Essay – Insurance

2hrs 40mins

3:00pm – 5:40pm

6013/6012

Paper III & II: Objective & Essay – Auto-Body Repair and Spray Painting

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

6023/6022

Paper III & II: Objective & Essay – Auto Electrical Work

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

6033/6032

Paper III & II: Objective & Essay – Auto Mechanical work

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

6063/6062

Paper III & II: Objective & Essay – Welding & Fabrication Engineering Craft Practice

3 h rs

10 :00am – 1:00pm

6113/6112

Paper III & II: Objective & Essay – Plumbing & Pipe Fitting

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

6243/6242

Paper III & II: Objective & Essay – Tourism

3hrs 30mins

10:00am – 1:30pm

Tuesday 12th July

6283/6282

Paper III & II: Objective & Essay – Store Keeping

2hrs 40mins

10:00am – 12:40pm

6293/6292

Paper III & II: Objective & Essay – Book Keeping

3hrs 50mins

10:00am – 1:50pm

6343/6342

Paper III & II: Objective & Essay – Salesmanship

2hrs 40mins

10:00am – 12:40pm

6144

Paper IV: Drawing & Design – Furniture making

2hrs

10:00am – 12:00noon

6143/6142

Paper III & II: Objective & Essay – Furniture Making

1hr 45mins

12:30pm – 2:15pm

5043/5042

Paper III & II: Objective & Essay – Office Practice

3hrs

2:30pm – 5:30pm

3053/3052

Paper III & II: Objective & Essay – Auto Mechanics

2hrs 30mins

2:30pm – 5:00pm

Wednesday 13th July

4031

Paper I: Drawing – Visual Art

3hrs

10:00am – 1:00pm

4034

Paper IV: Creative Design – Visual Art

3hrs

2:00pm – 5:00pm

3021

Paper I: Practical – Metal Work

3hrs

2:00pm – 5:00pm

4033/4032

Paper III & II: Objective & Essay – Visual Art

3hrs

10:00am – 1:00pm

Thursday 14th July

4043/4042

Paper III & II: Objective & Essay – Music

2hrs 30mins

2:00pm – 4:30pm

4113/4112

Paper III & II: Objective, Essay & Literature – Arabic

3hrs 30mins

2:00pm – 5:30pm

Friday 15th July

3023/3022

Paper III & II: Objective & Essay – Metal Work

2hrs 30mins

10:00am – 12:30pm

Monday 18th July

6271

Paper I: Practical – Data Processing

3hrs

10:00am – 1:00pm

  • SCHOOLS AND CANDIDATES SHOULD NOTE THE FOLLOWING:

    FOR PHYSICAL EDUCATION AND AUTO MECHANICS PRACTICAL PAPER I; FRENCH, MUSIC AND ARABIC PAPER IV, THE SPECIFIC VENUES FOR THE EXAMINATION SHOULD BE CONFIRMED FROM NECO OFFICE IN THE RESPECTIVE STATE.

  • PRACTICAL IN THE SCIENCES, STENOGRAPHY, COMPUTER STUDIES AND DATA PROCESSING SHOULD BE IN SETS WHERE THE NUMBER OF CANDIDATES IS LARGE AND EQUIPMENT CANNOT GO ROUND.
  • VISUAL ART PAPER IV [CREATIVE DESIGN] SHOULD BE GIVEN TO CANDIDATES AT LEAST ONE WEEK, WHILE WELDING AND FABRICATION, ENGINEERING CRAFT PRACTICE THREE WEEKS TO EXAMINATION DAY.
  • THE NIGERIAN LANGUAGES HAUSA, IGBO AND YORUBA INCLUDE LITERATURE ASPECT.
  • BRINGING GSM INTO THE EXAMINATION HALL IS PROHIBITED.
  • THE ALBINOS AND BLIND CANDIDATES ARE TO BE GIVEN 30 MINUTES EXTRA TIME ACROSS ALL SUBJECTS.
  • BLIND CANDIDATES MUST MAKE USE OF NECO SUPPLIED OBR CUSTOMISED BRAILLE SHEET FOR THE EXAMINATION.

>> Click Here to Download NECO 2016 timetable in PDF format <<

3 thoughts on “NECO 2016 Timetable June/July SSCE is Out – www.mynecoexams.com

  1. Chibueze_David_Edeh says:

    Thanks for all the information you provide to us.

  2. plz wen will 2016 neco result be out

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *